русский корабльнахуй
 
Україна  Вчора 20:10 

Чи буде підвищення пенсій в Україні наступного року: що кажуть у Кабміні

підтримай автора: оригінал
3
300
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Підвищення пенсій в Україні у 2025 році буде, але воно буде незначним. Пенсіонери можуть сподіватися на планову індексацію.
Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пише МА АСС з посиланням на РБК-Україна.
«Є бюджет держави, а Пенсійний фонд - це страхові внески. Це трошки інше, воно окремо, воно спрямовується від ЄСВ. І тому ми оперуємо цими коштами. І спираємося на те, скільки ми коштів очікуємо отримувати. Воно не буде значним, але на підвищення все ж сподіваємося принаймні як мінімум на індексацію», - сказала вона.
За її словами, також наступного року планується перерахунок в бали, що теж має дати зростання всім пенсіонерам в пенсіях.
Жолнович зазначила, що всі податки, які збираються в Україні одразу йдуть оборону.
«Соціальні видатки від цього бюджету не залежать. Соціальні видатки, якщо пенсійні, то це накопичення від ЄСВ і плюс донорські кошти», - сказала міністр.
Держбюджет-2025 та бюджет Пенсійного фонду
Нагадаємо, в проєкті держбюджету на 2025 рік передбачена індексація пенсій. Усі пенсійні виплати будуть забезпечені за рахунок коштів Пенсійного фонду та держбюджету.
Бюджет Пенсійного фонду другий рік буде бездефіцитним. Надходжень від сплати єдиного соціального внеску плануються в сумі 589,9 млрд гривень. За рахунок коштів державного бюджету загальний обсяг видатків державного бюджету на пенсійне забезпечення передбачено у сумі 237,9 млрд гривень.
Станом на 1 серпня 2024 року загальна чисельність пенсіонерів в Україні становила 10,271 млн осіб. Середній розмір пенсії на 1 липня 2024 року становив 5 816,62 гривень. З початку року він зріс на 431,37 гривень або на 8,0%.