русский корабльнахуй
 
Новини  Вчора 09:44 

У Львові через масову мобілізацію водіями автобусів стануть жінки

підтримай автора: оригінал
3
563
0
Відбирають жінок від 21 року, у яких є посвідчення водія від категорії "В" і вище та стаж водіння — три роки Львівщина стала одним з семи регіонів, де стартував пілотний проєкт із підготовки водійок автобусів. У Львові відкрили прийом заявок від жінок, які бажають навчитися керувати цим видом громадського транспорту.
Про це на брифінгу повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, передає Суспільне.
За його словами, сьогодні в Україні відкрито 6000 вакансій для водіїв громадського транспорту. Крім Львівщини, пілотний проєкт стартував також у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Чернігівській та Миколаївській областях. Його реалізовують за ініціативи Міністерства розвитку громад спільно зі структурою ООН Жінки в Україні.
"Жінки від 21 року, у яких є посвідчення водія від категорії "В" і вище та стаж водіння — три роки, можуть подаватись на цю вакансію. Це законодавчі вимоги. Ми відберемо кращих кандидаток. Із жовтня вони розпочнуть навчання і подальше працевлаштування", — каже Сергій Деркач.
Керівник Львівського комунального автотранспортного підприємства №1 Сергій Климчук розповідає, що у Львові водійкам пропонують базову ставку розміром 12 тисяч гривень та преміальні.
"Зараз в АТП всі водії – чоловіки. Відповідно, частина з них є військовозобов’язаними. А законодавство дозволяє бронювати військовозобов’язаних працівників лише на 50%. Тобто, частину водіїв призивають на військову службу й ми відчуваємо гострий брак водіїв", – розказав директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.
Заявки від жінок, які бажають стати водійками автобусів, в АТП №1 прийматимуть до 1 жовтня.