русский корабльнахуй
 
Новини  17 вересня 2024 12:29 

ЄС виділить Україні до сорока мільярдів євро до кінця 2024 року

підтримай автора: оригінал
1
109
0
Євросоюз готується надати Україні кредити без участи США.
Фото: Getty Images
Після провалу плану країн G7 щодо використання заморожених російських активів ЄC готується передати Україні до 40 млрд євро до кінця 2024 року без участи США.
Про це повідомляє «Financial Times».
Робота над альтернативною допомогою розпочнеться найближчими тижнями. За прогнозом Міжнародного валютного фонду та Києва, кошти необхідні тому, що Україна 2025 року може зіштовхнутися з дефіцитом фінансування у розмірі 38 млрд доларів.
За словами чиновників, сума допомоги може становити від 20 до 40 млрд євро. Остаточно її встановить ​​Єврокомісія після консультацій із державами-членами.
У Брюсселі стурбовані тим, що Угорщина може завадити блоку дати гарантії, які потрібні США для участи у схемі із замороженими російськими активами. Уряд Віктора Орбана намагався відкласти ухвалення рішення до виборів у США 5 листопада.
До кінця року ЄС залучить для України «невизначену кількість мільярдів доларів у вигляді кредитів». Для ухвалення рішення потрібна більшість голосів, а не одноголосне рішення – це позбавить Угорщину права вето.
Для погашення кредиту використовуватимуть доходи від заморожених російських активів у розмірі 2,5-3 млрд євро на рік. Наразі ці прибутки спрямовують в Україну через бюджет ЄС.
Нагадаємо, раніше «Шпальта» писала про те, що Україна отримала більш як чотири мільярди євро від ЄС.