русский корабльнахуй
 
Право  17 вересня 2024 11:42 

З 18 вересня в Україні розпочинає роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл). Що це означає?

підтримай автора: оригінал
1
429
0
Відзавтра в Україні розпочинає роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл). Вже 18 вересня підприємцям стане доступна перша електронна послуга.
На порталі Дія буде доступна послуга з реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці. Ця послуга є частиною комплексної послуги е-Підприємець. Раніше декларація реєструвалася територіальним центром Держпраці за п’ять днів.
Про це інформує Урядовий портал.
Нині Кабмін працює над розширенням переліку послуг, які бізнес зможе отримати через єДозвіл. Зокрема, планують аби підприємці могли отримати й висновок, який дає право подовжити граничний строк розрахунків за операціями з експорту та імпорту. До сьогодні висновок видавався в паперовій формі. Ця послуга запрацює у жовтні й теж буде доступною в Дії.
Довідково: Рішення про запуск єДозволу Уряд ухвалив на засіданні 5 липня 2024 року. Підприємці зможуть швидко подавати заяви та отримувати дозвільні документи, сплачувати за адміністративні послуги, уточнювати інформацію про підприємство тощо. Першочергово Мінекономіки планує відцифрувати отримання 8 найбільш масових дозволів та ліцензій.
Проект єДозвіл реалізується Міністерством економіки України у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Європейським Союзом у межах проекту EU4DigitalUA, що впроваджується FIIAPP.
Консультаційна підтримка щодо розробки нормативно-правових актів для системи здійснюється проектом EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev, забезпечує повний цикл впровадження єДозвіл. Партнер проекту – Офіс ефективного регулювання (BRDO).