русский корабльнахуй
 
Україна  16 вересня 2024 20:11 

Нацбанк зобов’язав банки зробити 50% відділень доступними для людей з інвалідністю

підтримай автора: оригінал
4
252
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Національний банк України зобов'язав банки забезпечити фізичну та інформаційну доступність щонайменше 50% своїх відокремлених підрозділів у кожному регіоні для людей з інвалідністю до 1 січня 2025 року.
Про це повідомляє пресслужба Нацбанку, пише МА АСС з посиланням на Укрінформ
«Національний банк України зобов’язав банки забезпечити фізичну та інформаційну доступність щонайменше 50% від загальної кількості їх відокремлених підрозділів у регіоні, щоб сприяти створенню безпрецедентно інклюзивного фінансового простору для кожного громадянина України, зокрема ветеранів війни, осіб з інвалідністю та людей старшого віку», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що відповідні зміни внесено до Положення про ліцензування банків. Згідно з ними, банки мають визначити такі відділення з урахуванням правил інклюзивного надання фінансових послуг та забезпечити їх доступність до 1 січня 2025 року, а надалі підтримувати виконання цієї вимоги на постійній основі.
«Фізична доступність відділень забезпечуватиметься з урахуванням відповідних державних стандартів з питань інклюзивності будівель і споруд», - зауважили в Нацбанку.
Банки зобов'язані також інформувати клієнтів про місцезнаходження, контакти та графік роботи доступних відділень на своїх офіційних вебсайтах, у мобільних додатках, через служби підтримки та в приміщеннях банків.
«Безбар'єрні фінансові послуги мають стати повсякденною нормою нашого життя, адже це – наш обов'язок перед ветеранами та тими, хто постраждав у цій війні», – прокоментував рішення голова НБУ Андрій Пишний.