русский корабльнахуй
 
Україна  16 вересня 2024 19:04 

Національний кешбек: 1,2 млн українців уже відкрили картки для отримання виплат

підтримай автора: оригінал
2
303
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Зараз у програму вже додано 169 тисяч товарів, а її фінансування відбувається коштом міжнародних донорів.
Уже 1,2 млн українців відкрили картки для отримання виплат за програмою Національний кешбек. Про це розповіла перша віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу «Економічна політика України: відновлення під час війни». Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УП.
Вона також зазначила, що тестування програми триватиме до жовтня, після чого відбудеться її повноцінний запуск. На її думку, програма буде ефективною та продовжить працювати наступного року.
«За покупки у перші дні вересня 177 тисячам українців вже нарахували 2,9 млн гривень кешбеку. Хтось бачить в Дії нарахування 5 грн, а дехто — 90 грн. Відображення сум дає можливість перевірити роботу системи та активніше обирати українські товари», - повідомила Юлія Свириденко.
Також зростає асортимент товарів – у системі вже зареєстровано понад 171 тис. найменувань від 963 українських виробників.
Свириденко наголосила, що виплата коштів за покупки у вересні буде здійснена до 20 жовтня.
У межах програми українці можуть щомісяця отримувати 10% компенсацію або до 3000 грн кешбеку за купівлю вітчизняних товарів. Цей ліміт, скоріше за все, залишиться на поточному рівні, каже Юлія Свириденко.
Нагадаймо, в серпні 2024 року уряд підтримав запуск Національного кешбеку, який передбачає 10% компенсацію за купівлю вітчизняних товарів.