русский корабльнахуй
 
Україна  16 вересня 2024 16:37 

Профільний комітет Ради схвалив законопроєкт про підвищення податків. Мінфін пропонує підвищувати податки «заднім числом»

підтримай автора: оригінал
2
608
0
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ухвалити у повторному першому читанні законопроєкт № 11416-д щодо підвищення податків.
Про це повідомив голова комітету, народний депутат Данило Гетманцев у Telegram, пише Бізнес-Цензор.
За його словами, оновлений текст проєкту закону передбачає:
  • підвищення військового збору на період до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан, а саме: підвищення ставки з 1,5% до 5%; встановлення ВЗ у розмірі 1% від доходу платників єдиного податку ІІІ групи; встановлення ВЗ для ФОП - платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% розміру мінімальної заробітної плати;
  • встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%;
  • встановлення ставки податку на прибуток для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%;
  • вдосконалення запропонованої моделі визначення розміру авансових внесків з податку на прибуток підприємств для АЗС;
  • зміну податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб (для економічного бронювання).
  • Крім того, документ має доручення уряду розробити законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування військового збору до спецфонду держбюджету для їх спрямування на потреби фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони.
    Як додав заступник голови комітету, нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, до жовтня закон в цілому не встигнуть ухвалити, водночас його впровадження очікується "заднім числом" з 1 жовтня.
    У разі ухвалення закону на 2024 рік відповідні податкові зміни принесуть 58 млрд, та 137 млрд грн в наступному.
    Голосування очікується вже найближчими днями.