русский корабльнахуй
 
Новини України  15 вересня 2024 23:05 

Росіяни почали використовувати більше розвідувальних безпілотників у Вовчанську — ОТУ Харків

підтримай автора: оригінал
4
516
0
Українські військові фіксують більшу активність російських безпілотників у Вовчанську Харківської області.
Про це в ефірі телемарафону Єдині новини у неділю, 15 вересня, повідомив речник ОТУ Харків Віталій Саранцев.
"Посилення повітряної розвідки можна пов’язати з двома основними факторами. Перше — знайти наші підрозділи та підрозділи, які виконують бойове завдання на цьому напрямку. Друге — росіяни для себе розробляють певні маршрути, висування своїх підрозділів, які будуть здійснювати штурмові або наступальні дії", — заявив Саранцев.
В ОТУ Харків додали, що у російській армії почастішали випадки дезертирства чи відмови виконувати накази на цьому напрямку. Саранцев також заявив, що українським військовим вдалося порушити логістику армії РФ.
Ситуація у Вовчанську — що відомо
30 серпня керівник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі повідомив, що Вовчанськ зруйновано на 90%, там залишилося тільки 20 жителів. За його словами, до російського наступу в травні 2024 року в деокупованому Вовчанську проживало близько 3000 жителів.
29 серпня в ОТГ Харків повідомляли, що росіяни спробували прорватися на бронетехніці в центр Вовчанська, але штурм вдалося відбити.
25 серпня речник оперативно-тактичного угруповання Харків Віталій Саранцев заявляв, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, які заблоковані там уже кілька місяців. Представник ОТУ Харків повідомив, що спочатку на заводі перебувало близько 40 російських військових. За його словами, окупанти несуть там втрати, є загиблі та поранені.
Після того, як 10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області, українські війська повністю відновили контроль над більшою частиною міста, повідомляли в ТСК "Хортиця" в червні.
Редактор: Ангеліна Петльована
15-09-2024, 23:05