русский корабльнахуй
 
Новини України  15 вересня 2024 08:33 

Зеленський розповів про проблеми, спричинені затримкою допомоги США

підтримай автора: оригінал
3
642
0
Президент Володимир Зеленський закликав владу США не затримувати постачання військової допомоги Україні.
У вечірньому зверненні український президент акцентував, що кожна затримка з військовими пакетами від партнерів негативно впливає на ситуацію на фронті.
"Критично важливо, щоб усі, та особливо США, оперативно реалізовували наші домовленості. Це має відчуватися на фронті. Кожна затримка з військовими пакетами має свій негативний наслідок на фронті. Кожне дійсно вчасне, швидке постачання має позитивний влив", - наголосив Зеленський.
Він додав, що провів зустріч із делегацією конгресменів США, на якій підкреслив важливість на всіх рівнях тримати партнерів повністю поінформованими щодо потреб країни.
Своєю чергою, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван визнав затримку з військовою допомогою Україні. "Це не питання політичної волі, а питання подолання складної логістики", - пояснив він. "З огляду на те, чому протистоїть Україна, нам потрібно робити більше і краще", - констатував Салліван і анонсував новий "значний" пакет допомоги, який Україна отримає до кінця вересня.
Також Салліван прокоментував намір Зеленського привезти Бадену свій план перемоги у війні з РФ.
"Потрібна комплексна стратегія успіху у війні, і саме її, як каже президент Зеленський, він привезе, тож ми з нетерпінням чекаємо можливості обговорити її з ним. Президент Байден буде радий такій розмові", - сказав радник.
Редактор: Євгеній Пірожков
15-09-2024, 08:33