русский корабльнахуй
 
Україна  14 вересня 2024 14:39 

Кабмін зареєстрував у ВР проєкт бюджету на 2025 рік

підтримай автора: оригінал
4
403
0
Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2025 рік".
Законопроект має реєстраційний номер 12000. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
Видання посилажться на представника уряду у Раді Тараса Мельничука та картку законопроєкту.
«Кабінетом Міністрів України, як суб’єктом законодавчої ініціативи, зареєстровано у Верховній Раді України: Проект Закону "Про Державний бюджет України на 2025 рік" (реєстр. №12000)», - написав Мельничук у Telegram.
Наразі текст законопроєкту на сайті Верхвної Ради відсутній.
Напередодні нардеп Ярослав Железняк повідомляв, що у проєкт Держбюджету-2025 заклали курс гривні - 45 грн/долар, а інфляцію на рівні 9,5%.
Прогнозовані розрахунки
Уряд пропонує затвердити доходи загального фонду держбюджету наступного року (без урахування офіційних трансфертів і грантів) у сумі 2007,4 млрд грн, видатки - 3643,6 млрд грн.
Ключовими джерелами податкових надходжень залишаються: ПДВ із ввезених на митну територію України товарів, ПДФО з громадян, податок на додану вартість з товарів та послуг, вироблених і наданих в Україні, податок на прибуток підприємств.
Левова частка ресурсу країни піде на її захист від ворога. Витрати на оборону заплановані на рівні 2,22 трлн грн. Але в бюджеті не вистачає приблизно 500 млрд грн. І навіть є ризики зупинення виплат захисникам України наприкінці року.
211 млрд грн підуть на охорону здоровʼя, на освіту планується витратити майже 170 млрд грн, передбачено 9,6 млрд грн на розвиток культури та інформаційного простору, 4 млрд – на цифрову трансформацію, 14 млрд грн – на підтримку наукових досліджень, зокрема, в галузі оборонно-промислового комплексу, енергетики та енергоефективності.
1 млрд грн передбачено на гуманітарне розмінування земель. Це допоможе зробити території, що постраждали від бойових дій, безпечнішими.