русский корабльнахуй
 
Новини України  14 вересня 2024 14:53 

Україна знову провела обмін полоненими з РФ. Додому повернули воїнів «Азову»

підтримай автора: оригінал
4
1.4k
0
Між Україною та Росією вдруге за два дні відбувся обмін військовополоненими. Серед звільнених із російського полону 103 військових є воїни бригади "Азов".
Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Загалом вдалося звільнити 82 рядових та сержантів, а також 21 офіцера зі ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонної служби, а також поліції. Воїни захищали Київщину, Донеччину, Маріуполь та "Азовсталь", Луганщину, Запоріжжя, Харківщину.
Зокрема серед звільнених військові 36 бригади морської піхоти, представники спецпідрозділу "Кракен" та 12-ї бригади спеціального призначення НГУ "Азов". Керівниця патронатної служби "Азову" Олена Толкачова каже, що додому повернулися 23 воїни бригади.
Переважну більшість наразі визволених із полону росіяни утримували з перших днів війни, розповів омбудсмен Дмитро Лубінець.
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими також додали, що більшість військових у полоні зазнала важких травм чи поранень, вони мають серйозні захворювання і потребують негайної медичної допомоги.
Там кажуть, що, щоб організувати повернення саме цих полонених тривалий час Україна проводила роботу. В організації обміну допомагали Об'єднані Арабські Емірати.
Редактор: Анна Семьонова
14-09-2024, 14:53