русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  14 вересня 2024 12:20 

«Був там, де складно, де ризик»: що відомо про відважного воїна з Чернівців Олеся Матвієва

підтримай автора: оригінал
3
1.3k
0
Під час бойових дій загинув чернівчанин, заступник командира 3 десантно-штурмового батальйону 80 бригади, майор Олесь МАТВІЄВ.
Олесь Матвієв пішов захищати Батьківщину з перших років російсько-української війни. До цього військовий очолював Чернівецький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Займався родинами, які потрапили у складні життєві умови.
Про це йдеться у публікації "МБ".
З початком повномасштабного вторгнення захисник доєднався до 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади ЗСУ.
Загинув під час виконання бойових завдань.
“Він обрав нелегкий, але гідний шлях”
Колеги Олеся Матвієва згадують його як чесного та порядного співробітника.
– Ще до того, як пішов служити, Олесь Васильович був директором обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де я працювала. Тоді він опікувався сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, дітьми-сиротами, які потребують влаштування в нові родини. А вже у війську став опорою для побратимів. Він був добрим керівником, і наш колектив його поважав. Певна, що у війську, працюючи з особовим складом, мав довіру, бо був професійним і, що важливо, завжди людяним. Він обрав нелегкий, але дуже гідний шлях – бути там, де складно, де ризик, бо це надважливо. Мені і моїм колишнім колегам було боляче дізнатися про загибель Олеся Васильовича. У нашій пам’яті він залишиться світлим і життєрадісним, – розповіла речниця Чернівецького обласного ТЦК та СП Тетяна ГАЙДАЩУК.
Добровольцем пішов у АТО
Олег Матвієв був демократичним керівником.
– Олесь Матвієв з 2010 по 2014 роки працював директором Чернівецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Коли він прийшов до нас директором, поставилися до цього з пересторогою, як до нової людини. Але він зумів себе зарекомендувати як хороший керівник. Був дуже порядною і принциповою людиною. Серйозно ставився до усіх справ. У 2014 році він звільнився і перейшов на роботу в управління Пенсійного фонду. Того ж року добровільно пішов у лави ЗСУ, коли розпочалося АТО. Підписав контракт, а після його закінчення був демобілізований. Та коли почалося повномасштабне вторгнення, Олесь знову повернувся у ЗСУ. Про його загибель наш колектив дізнався третього вересня. Наскільки я знаю, Олесь Матвієв зараз не брав безпосередньої участі у бойових діях. Але машина військових, де був Олесь, потрапила під артилерійський обстріл десь на Сумщині” – розповіла працівниця Чернівецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія ВОЄВІДКО.
Редактор: Анна Семьонова
14-09-2024, 12:20