русский корабльнахуй
 
Чернівці  14 вересня 2024 10:40 

У Чернівцях провели 14-те Свято української пісні

підтримай автора: оригінал
5
552
0
Захід відбувся на Театральній площі, адже саме там 13 вересня 1970 року Чернівецька телестудія на всю Україну транслювала прем'єри пісень «Червона рута» і «Водограй».
Вперше таке Свято української пісні започаткували у 2007 році – на 37 річницю вшанування легендарних пісень Володимира Івасюка, пише Медіа агентство АСС.
Ідея дійства належить Мирославу Лазаруку, заслуженому діячеві мистецтв України, і тодішньому керівнику Меморіального музею Володимира Івасюка.
13 вересня 1970 року з Чернівців у прямому ефірі прозвучали пісні «Червона рута» і «Водограй» в передачі «Камертон доброго настрою» у виконанні Володимира Івасюка та солістки Олени Кузнецової.
«На сцені світлини з того дня 1970 року з передачі Камертон доброго настрою». Ці пісні полетіли у світ. «Червона рута» – пісня, яка об’єднує всіх людей, єднає українців, звучить і на футболі, і в радісні моменти, її співали олімпійці, на Майдані, у важкі часи. Вона єднає старших і молодих, вона легендарна, як і сам Івасюк. Він за своє коротке життя створив шедевральні пісні», - розповідає Наталія Мороз, директорка Меморіального музею Володимира Івасюка.
Щороку на свято запрошують різних виконавців, цього разу виступали близько 20 артистів. До заходу долучився і товариш Івасюка – Народний артист України Павло Дворський.
Також провели фоточелендж «Івасюка на тлі архітектури Чернівців», де жителі міста робили стір-фото, повторюючи знімки самого Івасюка.
Свято українського пісні планують провести і наступного року, адже він буде ювілейний: 55 років пісні «Червона рута» і 15 років самому пісенному фестивалю.