русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  13 вересня 2024 17:46 

Оборонець "Азовсталі" із Чернівців, який повернувся із російського полону, отримав нагороду

підтримай автора: оригінал
4
10.6k
0
Військовий із Чернівців Віталій Грижак уже два місяці як повернувся з полону додому. Він потрапив у неволю у травні 2022 року в Маріуполі, коли за наказом командира з "Азовсталі" вийшли кілька тисяч українських бійців.
Про це розповів голова Чернівецької облради Олексій Бойко, пише molbuk.ua
Битва за місто, а відтак його облога, почалася одразу після повномасштабного російського вторгнення в Україну і тривала 86 днів, 82 з яких — у повному оточенні.
Основу гарнізону захисників Маріуполя становив полк Національної гвардії України "Азов", підрозділи берегової охорони ДПСУ, патрульної поліції та місцевої тероборони.
Українським військовим кілька разів вдалося доставити гвинтокрилами у блокадний Маріуполь підкріплення та ліки, а також евакуювати поранених.
Серед військових, які вирушили у небезпечну подорож та в самісіньке пекло боїв за Маріуполь, був і чернівчанин, молодший сержант полку "Азов" НГУ Віталій Грижак. До цього він уже мав досвід участі в бойових діях під час проведення АТО, тому ухвалив рішення допомогти побратимам.
Наразі він проходить реабілітацію після двох років перебування в полоні, де з ним, як і з усіма українськими бранцями, росіяни поводилися наджорстоко.
Олексій Бойко вручив захисникові Почесну відзнаку "За заслуги перед Буковиною".
Редактор: Галина Олійник
13-09-2024, 17:46