русский корабльнахуй
 
Новини  13 вересня 2024 16:30 

Зеленський змінив склад РНБО після «великого перезавантаження» уряду

підтримай автора: оригінал
4
-
-
Президент Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки і оборони після серії урядових звільнень та призначень минулого тижня.
Про це йдеться в указі президента.
Так, зі складу РНБО вивели колишнього міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та колишнього міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.
Натомість до неї ввели Андрія Сибігу, який замінив Кулебу на посаді глави МЗС, і Германа Сметаніна, який став міністром з питань стратегічних галузей промисловості. Крім того, до РНБО тепер також входить віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції Ольга Стефанішина.
Інформація про заплановані кадрові зміни почала з’являтися з початку літа, а напередодні голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія анонсував, що понад 50% штатної чисельності Кабінету Міністрів зазнають змін. Він назвав це «великим перезавантаженням уряду».
Верховна Рада погодила звільнення:
  • Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України;
  • Ольги Стефанішиної з посади віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;
  • Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України;
  • Дениса Малюськи з посади міністра юстиції;
  • Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ;
  • Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
  • Парламентарі підтримали й нові призначення. Новим міністром закордонних справ перший заступник Кулеби Андрій Сибіга. Віцепремʼєр-міністерка Ольга Стефанішина за сумісництвом очолила Мін’юст. Міністром розвитку громад та територій України став заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба. Міндовкілля очолила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук. Міністром молоді та спорту призначили Матвія Бідного. Міністром культури — Миколу Точицького. Мінветеранів очолила Наталія Калмикова. Главою Мінстратегпрому призначили Германа Сметаніна. А от Віталій Коваль став міністром аграрної політики та продовольства.