русский корабльнахуй
 
Новини  13 вересня 2024 12:02 

Чернівціобленерго повідомило чи будуть погодинні відключення світла восени

підтримай автора: оригінал
2
1.1k
0
У вихідні, 14-15 вересня, відключень за графіками може не бути
У Чернівецькій області останній тиждень стабілізували енергопостачання. Всі групи споживачів були з електрикою. Проте, протягом дня 12 вересня, енергетики області застосували одну чергу стабілізаційних відключень.
Енергетики області прогнозують тимчасові періодичні графіки знеструмлень восени, адже є дефіцит в енергосистемі України.
Про це повідомляє Чернівціобленерго.
"Друзі, дефіцит з енергосистеми нікуди не зник, а головна його причина – масові руйнування росіянами об’єктів енергетики України.
Тож, усі складові проблем енергетики: обмежена генерація, складність доставити вироблену енергію, запровадження примусових обмежень споживачів (ГПВ) – наслідок цих терористичних атак. Пошкоджене енергетичне устаткування вже не може працювати надійно і безперебійно. При навантаженні можуть частіше виникати аварійні ситуації", - повідомляють енергетики.
При збільшенні споживання електрики, і не можливості забезпечити включенням, застосують обмеження.
"За несприятливих умов: похолодання, підвищений запит на електроенергію (у пікові години), аварійна ситуація, зменшення генерації, – відключення у графіках знову повертатимуться.
Тобто, при збільшенні споживання, яке у конкретний час не зможе забезпечити українська енергосистема + імпорт й допомога з енергосистем країн ЄС, вимушено доведеться обмежити це споживання. Як це трапилося учора, 12 вересня. Власне десь такою буде наша з вами осінь – з періодичними, нетривалими графіками (якщо рашисти не будуть далі руйнувати нашу енергетику)", - пояснюють в компанії.
За словами фахівців Чернівціобленерго, вихідні, 14-15 вересня, відключень за графіками може не бути.
Проте є планові знеструмлення.
"На це сподіваємося і далі виконуємо технічне обслуговування електромереж краю та ремонтуємо обладнання.
Тому у суботу/неділю будуть планові знеструмлення у Вижницькій, Глибоцькій, Путильській, Сторожинецькій та Хотинській дільницях", - уточнюють в обленерго.