русский корабльнахуй
 
Новини України  12 вересня 2024 21:59 

З наступного тижня відключень світла може побільшати: експерт вказав причину

підтримай автора: оригінал
2
972
0
Другий блок Південноукраїнської АЕС можуть незабаром вивести на ремонт, і це призведе до погіршення ситуації з відключеннями світла. Про це в ефірі КИЇВ24 розповів директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко.
"Потрібно дочекатись офіційної інформації, але можливо, що другий блок Південноукраїнської АЕС наступного тижня може піти у позаплановий ремонт через пошкодження головної помпи, що перекачувала рідину для охолодження реактора", – розповів він.
Омельченко нагадав, що факт несправності помпи кілька днів тому підтвердив очільник Держатомрегулювання. Скільки часу триватиме ремонт, аналітик не береться прогнозувати. У будь-якому разі, це ускладнить загальну ситуацію в енергетиці.
"Мабуть, знадобиться переведення у позаплановий ремонт цього блоку на Південноукраїнській атомній станції. Тоді це може посилити дефіцит електричної енергії, але знов-таки тут ще будуть впливати інші фактори, такі як погодні умови та можливості імпорту електричної енергії", – каже Омельченко.
Редактор: Євгеній Пірожков
12-09-2024, 21:59