русский корабльнахуй
 
Новини України  12 вересня 2024 20:40 

Зеленський підтвердив контрнаступ росіян у Курській області: Все йде за планом

підтримай автора: оригінал
3
522
0
Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни почали контрнаступальні дії в Курській області, частину якої утримують українські військові.
Про це він сказав на спільній пресконференції з литовським колегою Гітанасом Науседою, передають "РБК-Україна" та УНІАН.
Водночас, за словами Зеленського, це "йде за нашим, українським, планом". Крім того, він додав, що Україна також "давно бачить" скупчення військ у Білорусі: "Контролюємо цей процес".
Раніше про початок наступальних дій військ рф у Курській області розповіли два співрозмовники hromadske, які воюють на тому напрямку. За їхніми словами, бої тривають у районі села Снагость.
Моніторинговий проєкт DeepState також повідомляв про російську атаку в напрямку Снагості, яку росіяни провели із селища Коренево.
Як розповів наш співрозмовник, росіяни пішли у наступ з кількох флангів, прорвали захист Сил оборони України та зайшли у тил частини українських підрозділів у Снагості.
Наприкінці серпня заступник директора ЦРУ Девід Коен заявляв, що росія спробує відвоювати частину Курської області, яку контролюють українські військові. За його словами, це буде важка боротьба для росіян.
Бої в Курській області
Перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер Росії Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію" з боку України.
Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 27 серпня Україна контролювала 1294 км² російської території, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа", розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб Росії.
За словами Зеленського, наступ на Курщину — частина великої операції, "щоб примусити РФ до справедливого миру". Зокрема, ця операція дала змогу уникнути послаблення позицій України та окупації Сумщини, а ще перехопити у Росії ініціативу. Також операція "стала найбільшою інвестицією" України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.
Редактор: Анна Семьонова
12-09-2024, 20:40