русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  12 вересня 2024 16:41 

На Буковині судитимуть чоловіка, який намагався переправити до Молдови ухилянта

підтримай автора: оригінал
2
604
0
43-річний житель Рівненської області за 8 тисяч доларів намагався незаконно переправити до іншої держави 33-річного вінничанина. Правоохоронці передали обвинувальний акт для розгляду до суду.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua
"Бізнесмен" спільно з невстановленою особою підшукували потенційних "клієнтів". Далі на таксі доправляв їх до прикордонних населених пунктів.
9 липня чоловік зустрівся з "туристом" у Рівному, винайняли автівку та вирушили до міста Сокиряни Дністровського району. За 7-8 тисяч доларів порушник повинен був переправити чоловіка через україно-молдовський кордон. Однак їх виявили прикордонники на околиці Сокирян за 300 метрів від лінії розмежування.
Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності фігуранта.
Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тобто в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та керівництві такими діями, вчинених за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.
Відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Згідно із постановою Кабінету Міністрів України "Про Правила перетинання державного кордону громадянами України", на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
Редактор: Галина Олійник
12-09-2024, 16:41