русский корабльнахуй
 
Новини  12 вересня 2024 11:27 

Журналіст Бутусов закликав усіх йти в армію того ж дня, коли клопотав про власну відстрочку

підтримай автора: оригінал
4
969
0
Бутусов в соцмережах неодноразово публікував дописи про легкість і навіть «веселість» військової служби Сумнозвісний журналіст Юрій Бутусов, аби уникнути суворої відповідальності за ухилення від служби, поквапився до ТЦК наступного ж дня після ухвалення закону, аби оформити відстрочку.
Про це стало відомо від власного джерела у Дарницькому районному в м.Києві ТЦК та СП, до якого звернувся Ю.Бутусов, інформує «Закон і Бізнес».
Як відомо, так званий мобілізаційний закон №3633-IX, яким, серед іншого, посилено відповідальність за порушення правил військового обліку, був прийнятий парламентом 11 квітня цього року. А вже 12 квітня Ю.Бутусов поквапився до згаданого ТЦК, де пройшов ВЛК та отримав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.
Хоча за два роки війни жодного разу не приходив до ТЦК і не оновлював дані. Тобто уперше з’явився тільки після ухвалення закону, що посилив відповідальність за порушення правил військового обліку, чим виявив, на думку експертів, своє боягузтво. При цьому лицемірно фотографувався у касці та бронежилеті.
Утім, замість того, аби піти до лав ЗСУ, Ю.Бутусов одразу подав заяву про надання відстрочки від мобілізації як чоловік, на утриманні якого перебуває троє і більше неповнолітніх дітей. І, що є безпрецедентним випадком, того ж дня отримав відстрочку — до 11.04.2025 включно, тобто на рік.
Водночас, раніше Ю.Бутусов ухилявся від мобілізації, посилаючись на «близорукість приблизно мінус 5,5 обох очей», що настала через побиття його «Беркутом» 1.12.2013.
Прикметно, що у день свого походу до ТЦК, Ю.Бутусов опублікував контактні дані та заклик ставати до лав 13 бригади НГУ «Хартія» та переконує у перевагах такої служби. А за день до цього обурювався разом із командиром батальйону окремої штурмової бригади низькими показниками мобілізації.
Показово, що й раніше Ю.Бутусов розміщував дописи у своєму телеграм-каналі, які, зокрема, ілюструють успіхи Сил оборони, ефективну роботу українських дронів тощо, до яких Ю.Бутусов не має жодного відношення. Проте, коли постало питання про те, аби доєднатися до Сил оборони, Ю.Бутусов не піддався на власні ж заклики та пости про легкість і навіть «веселість» військової служби.