русский корабльнахуй
 
Соціалка Комуналка  11 вересня 2024 21:57 

З початку року понад 4,5 тисячам буковинців відключили світло за борги

підтримай автора: оригінал
5
386
0
Працівники Чернівціобленерго. Фото: Суспільне Чернівці
Понад 4,5 тисячі боржників у Чернівецькій області залишилися без електрики від початку року. Водночас всього у списку на відключення було понад одинадцять тисяч абонентів. Частина з них розрахувалася за борги після попереджень.
Про це повідомили на сторінці АТ “Чернівціобленерго" у Facebook, пише Суспільне.
У повідомленні йдеться, що станом на 11 вересня понад 1300 абонентів на Буковині залишаються у списку боржників, майже 340 з них — у Чернівцях. Їх уже попередили про відключення за борги.
Водночас всього в області у вересні було 2100 боржників, приблизно 500 з них — у Чернівцях. Майже 780 уже заплатили за світло, тому їх відключати не будуть.
Водночас із понад 4,5 тисяч боржників, яким відключили електрику, майже половині підключили її повторно. Йдеться про понад 2300 абонентів, які розрахувалися з боргами. Про це Суспільному повідомила комунікаційниця обласної енергопостачальної компанії Ліліана Іонашку. За її словами, решта споживачів, яким припинили електропостачання через заборгованість, поки не зверталися щодо повторного підключення.
29 січня у Чернівціобленерго почали відключати електропостачання за борги жителів міста Чернівці, оскільки Кабінет Міністрів скасував мораторій на відключення, який діяв від початку повномасштабної війни.