русский корабльнахуй
 
Україна  11 вересня 2024 00:38 

Відомо, який фільм представить Україну на кінопремії «Оскар-2025»

підтримай автора: оригінал
6
570
0
Фото з відкритих джерел
Український оскарівський комітет обрав фільм Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада» як претендента на участь у відборі на 97 премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».
Про це повідомляє Українська кіноакадемія у Фейсбуці, передає МА АСС з посиланням на Укрінформ.
«Український Оскарівський комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на 97 премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». Ним став фільм «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка», - йдеться у повідомленні.
У стрічці йдеться, як за п'ять місяців до введення мораторію на смертну кару двоє старих друзів, поліцейський детектив і судовий психіатр, розслідують вбивство свого колеги.
Фільм був обраний шляхом голосування 14 членами УОК.
«Члени комітету детально розглянули подані фільми. У результаті голосування претендентом обрано фільм «Ля Палісіада». Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах» - зазначив голова УОК Дмитро Сухолиткий-Собчук.
Додамо, у нацвідборі на 97 премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук цьогоріч брали участь чотири фільми: «Будинок «Слово». Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка, «Ми були рекрутами» Любомира Левицького, «Мирні люди» Оксани Карпович та «Ля Палісіада».