русский корабльнахуй
 
Новини  10 вересня 2024 19:32 

У Чернівцькій області шахраї за добу видурили у людей понад 43 тисячі гривень

підтримай автора: оригінал
3
326
0
Люди надсилають передоплату псевдопродавцям та надають невідомим людям дані банківських карток
Використовуючи різні шахрайські схеми, аферисти незаконно заволоділи понад 43 тисячами гривень довірливих жителів Чернівецької області.
Про це інформує відділ комунікації поліції Чернівецької області.
9 вересня з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернулася 65-річна місцева жителька. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір, під приводом захисту коштів, дізнався персональні дані заявниці та перерахував з банківського рахунку чернівчанки 8000 гривень.
Ще одна буковинка потрапила у шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги». Ця шахрайська схема вже досить відома: аферисти надсилають повідомлення про фінансову виплату від організацій з посиланням для заповнення анкети. Громадяни, переходячи за фішинговим посиланням, вводять інформацію про свої банківські картки і таким чином дають доступ шахраям до рахунків, у результаті чого привласнюють їхні гроші. Саме так, 61-річна жителька села Іванківці позбулася майже 19 тисяч гривень.
Також цього дня, недобросовісний продавець виманив у 20-річного жителя села Бернове Дністровського району 8100 гривень. Заявник хотів придбати автомобіль та власноруч перерахував вище вказану суму, як завдаток, а в подальшому «продавець» заблокував буковинця та видалив їхню переписку.
Крім цього, від шахрайських дій потерпіла 33-річна жителька села Киселиці Вижницького району. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що з її банківської картки невідомі особи перерахували понад 8000 гривень.
За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські закликають громадян:
  • не довіряти неперевіреній інформації;
  • не перераховувати гроші на невідомі рахунки;
  • не переходити за підозрілими посиланнями;
  • не вводити конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах.