русский корабльнахуй
 
Здоров'я  09 вересня 2024 23:05 

Дієтологиня розповіла, чи можна їсти виноград під час схуднення

підтримай автора: оригінал
5
699
0
Крім збалансованого харчування та запобігання надмірному споживанню калорій, вибір продуктів може сприяти або перешкоджати досягненню цілей у схудненні. Вибір поживних фруктів, таких як виноград, допоможе схуднути.
Про це повідомляє дієтологиня Галина Сеник.
Чи можна їсти виноград під час схуднення
Багато хто дуже любить виноград, але обмежує себе, тому що думають, що його зовсім не можна людям, які худнуть або хворіють на цукровий діабет. Однак це не так, якщо мати міру.
100-150 г винограду для здорової дорослої людини — цілком дозволена середня порція фруктів, щоб посмакувати й не перевантажувати себе цукроми (тобто різними вуглеводами: фруктоза, глюкоза, сахароза, мальтоза, лактоза).
Фактично це 15-20 ягід винограду. Цієї порції вистачить, щоб посмакувати та насолодитися фруктом, якщо ви повноцінно поїли.
Склад винограду
За словами експертки, виноград майже на 80% складається із води. Фрукт містить калій, важливий для здоров'я серця, артеріального тиску та профілактики набряків, його норма на добу 3500-4700 мг.
Також у фрукті є магній, який усім так потрібен, особливо коли є стрес, тому що він бере активну участь у процесах утворення гормонів. Біотин потрібен для здоров'я волосся, кальцій та фосфор – для кісток, м'язів і не тільки.
200 г винограду становитимуть у середньому 10% добової потреби у вуглеводах.
Виноград може похвалитися цілим спектром антиоксидантів, включаючи ресвератрол, відомий своїми потенційними перевагами спалювання жиру.
Крім того, ці антиоксиданти мають здатність боротися зі шкідливими вільними радикалами, які є причиною хронічних захворювань, особливо хвороб серця.
У 100 г білого винограду міститься така кількість поживних речовин:
клітковина - 0,9 г
вода - 79,9 г
біотин - 3,7 мг
калій – 218 мг
магній – 7,1 мг
кальцій – 10 мг
фосфор - 22 мг
вуглеводи – 18,6 мг
фруктоза – 8,65 г
глюкоза - 7,49 г
вітамін С – 3 мг
енергія – 80 ккал
У чому шкода винограду
Шкода винограду в тому, що в ньому практично немає клітковини, тому глюкоза та фруктоза швидко засвоюватимуться організмом.
"З тієї ж причини для нас такі критичні соки, бо фактично це просто вода з глюкозою та фруктозою без клітковини, які засвоюються дуже швидко, майже з ротової порожнини. І якщо ви сидите, а не десь там на шляху до вершини Говерли, то такі швидкі вуглеводи вам точно не потрібні", - йдеться у повідомленні.
Дієтолог радить їсти виноградом собі насолоду після основного приймання їжі та в помірних кількостях.
Редактор: Ангеліна Петльована
9-09-2024, 23:05