русский корабльнахуй
 
Новини України  09 вересня 2024 22:27 

ЄС надасть Україні 1 мільйон шкільних підручників українською мовою

підтримай автора: оригінал
4
574
0
Європейський Союз оголосив сьогодні про постачання в Україну першої партії з 1 мільйона підручників українською мовою, які українські школярі зможуть використовувати протягом нового навчального року.
Про це пише Укрінформ.
"Сьогодні українській владі буде передано першу партію з мільйона підручників з інформатики та мистецтва для українських школярів, надрукованих у ЄС. Ці нові книжки українською мовою доведуть до 1,5 мільйона загальну кількість підручників, призначених для України з початку війни", - йдеться у повідомленні Європейської комісії.
Як зазначається, ця допомога дозволить українським учням продовжити навчання, попри безпілотні та ракетні атаки російського агресора. Ця цілеспрямована акція з підтримки освіти в Україні здійснюється у тісному зв’язку із програмами підтримки та інтеграції українських дітей з числа біженців до європейської шкільної системи.
"Постачання цих підручників сьогодні є результатом співпраці між кількома державами-членами ЄС. Файли для друку були виконані у Нідерландах, папір для (друку) підручників надійшов з Німеччини до Польщі, де був надрукований кінцевий продукт, який, за погодженням із владою України, був направлений через кордон", - йдеться у повідомленні.
Єврокомісія повідомляє, що фінансування цієї ініціативи здійснюється в рамках європейської програми "Erasmus+".
Редактор: Ангеліна Петльована
9-09-2024, 22:27