русский корабльнахуй
 
Релігія  08 вересня 2024 22:43 

Релігійна громада села Ворничани Дністровського району у день храмового свята Різдва Пресвятої Богородиці перейшла до ПЦУ

підтримай автора: оригінал
5
541
0
8 вересня у селі Ворничани Дністровського району у день храмового свята Різдва Пресвятої Богородиці в Хотинській ОТГ відбулися збори релігійної громади.
Одноголосним рішенням присутніх (108 голосів “За”) прийнято рішення переходу у лоно Помісної Православної церкви України (ПЦУ).
Близько 30-ти прихильників московського патріархату відмовилися реєструватися та брати участь у зборах, йдеться у повідомленні на сторінці “Буковинський дзвін ПЦУ” у Фейсбук.
Ще 28 липня 2024 року в селі Ворничани Дністровського району Чернівецької області відбулися парафіяльні збори, на яких релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці голосувала за вихід з-під юрисдикції московського патріархату та переходу до Православної Церкви України, але на перших зборах не вистачило всього три голоси для переходу під іншу юрисдикцію, тому згідно регламенту та протоколу сьогодні, 8 вересня, повторно відбулися збори з відповідним результатом 108- " за" (одноголосно).
Тож щиро вітаємо ще одну релігійну громаду Буковини в родині Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ!