русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  08 вересня 2024 11:22 

"Тут не виписують повісток і немає ТЦК": як працює центр рекрутингу в Чернівцях

підтримай автора: оригінал
4
2.9k
0
Фото Чернівецької ОВА
У Чернівцях наприкінці серпня відкрили Центр рекрутингу української армії. Він працює на базі Чернівецького міського ЦНАПу.
Тут професійні рекрутери надають громадянам всю інформацію щодо вакансій в Силах безпеки і оборони України та супроводжуватимуть кандидата на шляху до призначення на посаду у конкретному військовому підрозділі.
Про це пише molbuk.ua
Наразі у новому центрі постійно працюють двоє рекрутерів.
Як розповів уповноважений представник міноборони із питань рекрутингу Олексій Бежевець, повноваження центру рекрутингу не перетинаються із роботою ТЦК.
"Це взагалі інша функція. Людина може прийти і просто сказати: "Я Іван, допоможіть мені знайти посаду в такій-то частині". Ми не перевіряємо документи. Тим більше, тут ніхто не виписує повісток. ТЦК заборонено вести будь-які мобілізаційні заходи у центрі рекрутингу.
Єдина взаємодія – коли людина вже визначилася, має рекомендаційний лист у конкретну частину і йде оформлятися у ТЦК як доброволець. На цьому етапі ми можемо попереджати ТЦК, щоби посприяли, щоб така людина не стояла довго в черзі", – сказав Олексій Бежевець.
Найбільше наразі армія потребує операторів БПЛА, водіїв, механіків із ремонту військової техніки тощо. У пріоритеті із набору кадрів нового центру будуть військові частини, які дислокуються в межах області.
"Найбільше потрібні пілоти БПЛА, фахівці РЕБ, кухарі, стрільці, кулеметники, водії автобусів, вантажівок, медики усіх спеціалізацій, медсестри", – каже представник чернівецької 107 бригади ТРО Микола Чміль.
"Ми бойова бригада, яка пройшла гарячі точки, багато чого побачила. Пропонуємо долучитися до нашого колективу десантників. Від людей потрібне лише бажання. Пропонуємо усім посади, відповідно до досвіду. Нам потрібні оператори БПЛА, сапери, медики, – каже Роман Кричун, начальник рекрутингової групи 82 окремої десантно-штурмової бригади "Буковинська".
Довідка
Центр рекрутингу працює із понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00 за адресою: вулиця Героїв Майдану, 7, у приміщенні ЦНАПу.
Редактор: Галина Олійник
8-09-2024, 11:22