русский корабльнахуй
 
Останні новини  08 вересня 2024 10:12 

Для чого Чернівці отримають майже 20 мільйонів євро грантової допомоги

підтримай автора: оригінал
6
-
0
Чернівці отримають майже 20 мільйонів євро додаткової грантової допомоги від KfW банку. Гроші використають на реконструкцію водогону.
Під час щомісячної пресконференції міський голова Роман Клічук повідомив, що кошти використають на реконструкцію водогону, завдяки чому не буде проблем з водопостачанням.
Це додаткові кошти до тих 30 млн євро, які раніше були погоджені Водоканалу.
Нагадаймо, ми раніше писали про те, що в травні стало відомо, що Чернівціводоканал розпочав реконструкцію магістрального водогону в рамках міжнародного проєкту, який загалом коштує 31 млн євро.
Фінансує його Кредитна установа для відбудови KfW. Перша черга робіт триватиме 12 місяців і обійдеться в 10,6 млн євро. У липні журналісти 0372.ua побували на одній з ділянок, де вже почали міняти частину водогону.
Цю ділянку мають закінчити протягом трьох місяців. Загалом, згідно з першою стадією цього міжнародного проєкту, є пʼять ділянок, які мають реконструювати.
У 2024 році проводили підготовчі роботи, геологічні та геодезичні дослідження.
Підготовчі роботи включають знесення зелених насаджень, демонтаж певних конструкцій, розробка документів щодо екології та охорони праці.
За словами Андрія Колесника, містяни відчули мінімальний дискомфорт під час того, як тривала підготовка ділянок до заміни труб.
Роботи складні, бо є ділянки з великою заболоченістю та високим рівнем ґрунтових вод. Але там, де така проблема є, вже знизили рівень води та виконали інші роботи, щоб траса прокладалася без зупинки.
Також за словами директора водоканалу, вдалося синхронізувати ліквідацію поривів на водогоні з заміною ділянок цього водогону.
Тобто трубу в будь-якому випадку будуть міняти, але поки цього не сталося, вона має працювати, тож і "латати дірки" там треба.
Містян запевнили, що найближчим часом у звʼязку з проєктом відключення води не плануються. Буде прокладання мереж, а потім одночасне перепідключення - це намагатимуться зробити в максимально стислий термін. Але не виключено, що вимушені відключення води все ж будуть, якщо щось треба буде перепідключити чи впровадити певні конструктивні рішення.
Директор водоканалу каже, що подача води Чернівцям вже сім місяців працює за новою схемою, яка забезпечує безперебійне постачання, крім декількох днів аварійних ситуацій. Загалом перша стадія проєкту має закінчитися в середині лютого 2025 року.
Зручний формат новини у нашому Telegram
Ще більше цікавого та актуального контенту отримуйте в нашому Instagram
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber