русский корабльнахуй
 
Здорово  08 вересня 2024 03:22 

Вода з лимоном: назвали чотири корисні властивості

підтримай автора: оригінал
6
2.4k
0
Лимонний сік збільшує спорожнення шлунка в півтора раза більше, ніж вода, через його рівень кислотності.
Лимонна вода не є чудодійним напоєм, але вона має деякі потенційні переваги для здоров'я.
Переваги лимонної води
У соцмережах лимонну воду рекламують як панацею від усього: від проблем із травленням до проблем зі шкірою. Частково це правда, проте варто пам'ятати, що було проведено не так багато досліджень цього напою, тож наукову користь лимонної води важко підтвердити на 100%. Тим не менш, дієтологи та лікарі кажуть, що є кілька вагомих причин пити її, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Уніан.
Лимонна вода зволожує
Вона зволожує ваш організм. Враховуючи, що ми на 65% складаємося з води, підтримання запасів рідини має вирішальне значення для здоров'я.
Лимонна вода сприяє травленню
Лимонний сік збільшує спорожнення шлунка в півтора раза більше, ніж вода, через його рівень кислотності. Лимонна вода може сприяти виробленню травних соків, які розщеплюють їжу на більш дрібні шматочки, щоб вона могла краще засвоюватися.
Лимонна вода може надавати когнітивні переваги
Флавоноїди в лимонній цедрі можуть впливати на здоров'я мозку. Наприклад, дослідження 2019 року засвідчило, що нобілетин, сполука в цитрусовій цедрі, може використовуватися для поліпшення когнітивних порушень у людей із хворобою Альцгеймера.
Лимонна вода може підвищувати імунітет
Якщо є одна поживна речовина, якою відомі лимони, так це вітамін С. Цей антиоксидант може відігравати роль в імунному здоров'ї. Вітамін С підтримує вироблення та функціонування імунних клітин, а також діє як антиоксидант.
Хоча лимонна вода містить вітамін С, його кількість відносно невелика порівняно з іншими джерелами, такими як вживання в їжу фруктів та овочів. Тому, хоча він може сприяти загальному споживанню вітаміну С, його слід розглядати як невелику частину збалансованого раціону, що підтримує здоров'я імунної системи.