русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 вересня 2024 11:50 

У Чернівцях вшанували полеглих буковинців, бійців 128 окремої гірсько-штурмової бригади

підтримай автора: оригінал
7
3.7k
0
Фото: МА АСС
7 вересня відбулося вшанування бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, мешканців Чернівецької області, котрі загинули, захищаючи Україну. Рідні та близькі загиблих отримали відзнаки «Хрест Героя».
Спільну молитву та вшанування провели у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці і св. Антонія. Таким чином військові продовжили традицію вшанування пам’яті своїх побратимів, котрі загинули під час повномасштабного вторгнення.
«Хрест Героя» – це нагорода, яку започаткували військові з 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила спільно із Всеукраїнським об’єднанням «Ми Українці».
Наказом командира 128 ОГШБр полеглих воїнів посмертно нагороджено за проявлену мужність, героїзм та незламність духу. Дані про кожного нагородженого військовослужбовця записуються в «Книгу пам’яті», яка зберігається в штабі бригади.
Захід відбувся за підтримки духовенства, органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості.
128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – одна з найстаріших і найдосвідченіших військових частин ЗСУ, яка відстоює суверенітет і територіальну цілісність України з перших днів російсько-української війни. У ці дні 128 ОГШБр воює на Запорізькому напрямку.
Бойовий медик бригади Богдан Магаляс зазначив, що завдяки полеглим Героям, ми продовжуємо жити та боротися.
«Така ініціатива відбувається не лише в Чернівцях, а й в інших регіонах. Це особиста подяка. Це повага. Віддати таку ціну, далеко не всі готові, поважати це просто не можливо».