русский корабльнахуй
 
Культура  07 вересня 2024 10:21 

Конфлікт між дітьми Яремчука: сини відповіли, чому досі не дивилися фільм про батька "Незрівняний світ краси" і чому відмовилися брати участь у зйомках стрічки

підтримай автора: оригінал
7
20.5k
0
Скріншот відео
Сини Назарія Яремчука Дмитро та Назарій заявили, що їм і Марії Яремчук як спадкоємцям належать суміжні права на хіти батька. Про це вони сказали в інтерв'ю музичному подкасту «СучЦукрМуз», пише Главком.
Нещодавно Марія Яремчук висловила здивування, що зведений брат почав коментувати її особисте життя журналістам, хоча вони ніколи не спілкувалися. Вона також дорікнула родичу, що він забирав роялті з пісень батька. Тож брати відповіли на це звинувачення.
«Є пісня та авторські права на неї. У кого вони є? Є композитор і поет. Хто написав і створив цю пісню – їм належать авторські права. Виконавці, які співають цю пісню, мають суміжні права. Суміжні права належать спадкоємцям. Хто є спадкоємцем? Ними є ми з братом і мала (співачка Марія Яремчук. – ред.). А щодо використання таткового виконання... Ми ніколи не заперечуємо, нікому претензії не виставляли. Навпаки, нам, буває, дзвонять, коли якийсь фільм знімається, і просять нашого дозволу на використання фрагмента. Ми лише за, але завжди кажемо, що, окрім нас, зателефонуйте, будь ласка, сестрі та авторам і дізнайтесь у них», – зазначили брати Яремчуки.
На початку серпня у кінотеатрах вийшов документальний фільм «Яремчук: Незрівнянний світ краси», ініціатором створення якого виступила Марія Яремчук. Фільм побудовано на ексклюзивних спогадах близьких Яремчука та культових діячів культури, а також на особистих щоденниках й унікальних хроніках виконавця.
Діти Яремчука від першого шлюбу Дмитро та Назарій участі у зйомках проєкту не брали, але відмовилися пояснювати чому.
Нагадаємо, українська співачка Марія Яремчук розповіла, що ніколи не спілкувалася зі своїм зведеним братом народним артистом Дмитром Яремчуком. Про це вона написала в Instagram після того, як Дмитро звинуватив сестру у тому, що вона не відповіла йому на привітання із народженням дитини.
«Батько був не такий простий. Ім'я Назарія Яремчука звучить не через вихід фільму, а тому, що він був дуже яскравою особистістю», — кажуть брати Яремчуки. У новому випуску музичного подкасту «СучЦукрМуз» вони зізналися Альбертові Цукренку, чи бачили вже нову стрічку про батька і що думають про фільм, продюсеркою якого стала їхня сестра Марія. А також розповіли, як і чому могла завершитися співоча кар’єра Яремчука одразу після «Червоної Рути» і «Водограю», чому він їздив виступати у Чорнобильську зону й Афганістан, що вони знають про смерть Івасюка, з ким із батькових товаришів підтримують стосунки донині та спрощує чи ускладнює їм кар’єру той факт, що вони — сини легендарного Назарія.