русский корабльнахуй
 
Новини  06 вересня 2024 11:30 

Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет Martlet

підтримай автора: оригінал
5
-
-
У Міноборони країни повідомили, що снаряди передадуть за контрактом на £162 мільйони (€192 мільйони) для посилення протиповітряної оборони.
Про це йдеться на сайті британського уряду.
Про пакет допомоги оголосить міністр оборони Джон Гілі на засіданні Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США “Рамштайн”.
Велика Британія надасть Україні пакет на ракети протиповітряної оборони Lightweight Multirole Missile (LMM) на 162 мільйони фунтів стерлінгів під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України “Рамштайн”.
Про це йдеться на сайті британського уряду.
Про пакет протиповітряної оборони оголосить міністр оборони Джон Гілі сьогодні, 6 вересня, на 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України “Рамштайні”, яке відбудеться в Німеччині.
Це станеться після двосторонньої зустрічі Джона Гілі та Рустема Умерова в Лондоні на початку цього тижня, де вони обговорили, як Велика Британія продовжуватиме нарощувати підтримку протягом наступних місяців.
Перша партія ракет LMM очікується до кінця цього року. Пакет військової допомоги фінансується з боку Великої Британії у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, а також внесків Норвегії через Міжнародний фонд для України (IFU).
“Останніми днями ми побачили трагічну ціну невибіркових ударів Росії по Полтаві та Львову. Ці нові ракети британського виробництва допоможуть Україні захистити свій народ, інфраструктуру та територію від жорстоких атак Путіна”, — прокоментував Гілі.