русский корабльнахуй
 
Україна  06 вересня 2024 00:19 

У дитсадках англійська мова стане обов'язковою для вивчення

підтримай автора: оригінал
7
969
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
З 1 вересня 2026 року вивчення англійської мови дітьми старшого дошкільного віку стане обов'язковим. Відповідні зміни врахують в освітньому процесі.
Ці зміни передбачає Закон про застосування англійської мови в Україні. Про них у своїх рекомендаціях щодо організації освітнього процесу у дитсадках нагадало Міносвіти України, пише МА АСС з посиланням на Освіта 24.
Коли і як вивчатимуть діти англійську у садку
Вивчення англійської мови передбачили у межах освітнього напряму «Мовлення дитини. Іноземна мова» варіативної складової Базового компонента дошкільної освіти. Чинною парціальною програмою є «Англійська мова за методикою асоціативних символів».
«У цьому навчальному році педагогічним працівникам, які планують навчати англійської мови дітей дошкільного віку, варто приділити увагу підвищенню рівня володіння англійською мовою (або ж опанування нею з нуля) та підготовці до її використання під час проведення занять зі здобувачами освіти», – наголошують у МОН.
І додають: з урахуванням вимог українського законодавства, у дитсадках обов'язково забезпечують вивчення та використання державної мови. Неприпустимо використання мови держави-агресора або держави-окупанта.