русский корабльнахуй
 
Здоров'я  05 вересня 2024 23:59 

Яка їжа викликає целюліт: 5 продуктів, від яких точно потрібно відмовитися

підтримай автора: оригінал
3
848
0
Целюліт це не покарання або показник здоров'я – це природні зміни, які відбуваються у тілі після статевого дозрівання.
Про те, які продукти можуть збільшувати прояви целюліту 24 Каналу розповіла лікар та health-експерт Уляна Вернер.
Чому утворюється целюліт
Целюліт – це стан, при якому жирові клітини накопичуються під шкірою та утворюють нерівномірне горбкувате покриття. Це зазвичай спостерігається на стегнах, сідницях, животі й верхній частині рук.
Целюліт утворюється, коли жирові клітини збільшуються в розмірі, а також коли збільшується кількість міжклітинної рідини, що оточує ці клітини. У зв'язку з цим структура і форма шкірного покриву змінюються, утворюючи характерні горбики і ямки.
Гормони також можуть впливати на розвиток целюліту. Ось кілька ключових гормонів:
Естроген – він здатний перетворювати розчинний колаген в нерозчинну форму. Це призводить до фіброзної форми целюліту. Загалом, цей важливий жіночий гормон також впливає на затримку води в організмі.
Тестостерон – гормон, який відповідає за розвиток чоловічих статевих ознак. Високі рівні тестостерону у жінок можуть знизити еластичність шкіри та сприяти розвитку целюліту.
Як їжа впливає на целюліт
Наукові дослідження не підтверджують прямого зв'язку між споживанням конкретних продуктів і збільшенням кількості целюліту. Проте, деякі з продуктів можуть мати вплив на загальну структуру шкіри, рівень жирової тканини або гормональний фон. Розгляньмо кожен з них окремо:
Молочні продукти: вони містять білки, жири, лактозу (молочний цукор), а також вітаміни та мінерали. Жири, які містяться в молочних продуктах, можуть бути насиченими або ненасиченими. Загальне споживання жирів може впливати на збільшення жирової тканини в організмі.
Кава: кофеїн має зневоднювальний ефект, від цього кровотік зменшується, що уповільнює обмін речовин. При вживанні напою вище за денну норму (понад 400 мл на день) він провокує скупчення відкладень у підшкірному шарі на стегнах та животі.
Продукти із білого борошна: харчові продукти, які містять біле борошно, такі як білий хліб, печиво, паста, можуть мати високий глікемічний індекс. Це означає, що вони швидко підвищують рівень цукру в крові. Високі рівні цукру в крові можуть стимулювати виділення інсуліну, що може сприяти утворенню целюліту.
Продукти, що містять трансжири: трансжири приносять не багато користі для здоров'я загалом і пов'язуються з різними проблемами, включаючи серцево-судинні захворювання. Хоча немає прямого зв'язку між трансжирами та целюлітом, їх споживання може сприяти набиранню зайвої ваги, що може впливати на зовнішній вигляд целюліту.
Алкоголь: щодо алкоголю, важливо зазначити, що його вплив на целюліт пов'язаний з його загальним впливом на організм. Алкоголь містить багато калорій і цукру, що може сприяти набиранню зайвої ваги. Зайва вага своєю чергою сприяє утворенню целюліту.
Редактор: Людмила Осадчук
5-09-2024, 23:59