русский корабльнахуй
 
Міжнародні новини  04 вересня 2024 18:01 

Послабте гривну і запровадьте нові податки: МВФ висунув Києву жорсткі вимоги щодо розблокування допомоги

підтримай автора: оригінал
3
576
1
Україна, яка вже два з половиною роки протистоїть російській агресії, зіткнулася з тиском Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це пише видання Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела в Україні.
Вже цього тижня представники Фонду прибудуть до Києва, щоб обговорити розблокування чергового траншу фінансової допомоги на $1,1 млрд. Вже відомо, що Україні висунуть досить жорсткі вимоги, цитує видання Діалог.
"МВФ підштовхуватиме Україну до посилення девальвації своєї національної валюти, до зниження процентної ставки, а також до зростання податків для скорочення бюджетного дефіциту", - йдеться у статті. Якщо Київ відмовиться від цих вимог, програма з кредитування України на загальну суму $15,6 млрд може бути заморожена.
Для країни, яка перебуває у стані війни на виснаження, це буде важким ударом. Нацбанк України проти подальшого ослаблення гривні, яка вже з жовтня втратила в ціні понад 10%. Девальвація поставить під сумнів здатність регулятора підтримувати фінансову стабільність у країні.
Влада України також проти тотального підвищення податків, оскільки це дуже непопулярний захід серед українців і може завдати їм політичних збитків. Наступного 2025 року в Україні очікується бюджетний дефіцит у розмірі $15 млрд. Для його покриття Києву потрібна фінансова допомога Фонду.