русский корабльнахуй
 
Новини  04 вересня 2024 16:30 

«Енергоатом» спростував аварію на Південноукраїнській АЕС

підтримай автора: оригінал
4
-
-
«Енергоатом» запевняє, що на Південноукраїнській атомній електростанції на Миколаївщині не відбулося жодних аварій.
Про це йдеться у заяві компанії.
Інформацію про аварію там назвали «недостовірною» та пояснили: “В роботі одного з енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений”.
«Енергоатом» запевнив, що «зауваження» усунуть після того, як фахівці «Укренерго» відновлять пошкоджені лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії.
Як пояснила компанія, ця подія не пов’язана з проведенням ремонтної кампанії, вона виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через російські обстріли інфраструктури «Укренерго» і супроводжувалися «значними коливаннями параметрів мережі» (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі.
Раніше «Суспільне» писало про зниження потужності на АЕС унаслідок російських ударів по енергосистемі. Одне з джерел заявило, що про аварію не йдеться, а втім, інший співрозмовник її підтвердив.
Ще під час масованої російської атаки по Україні 26 серпня відключалися чотири енергоблоки Рівненської та Південноукраїнської АЕС.
Ще раніше на Південноукраїнській атомній електростанції сталася зупинка другого енергоблоку через проблему з трансформатором, з’ясувало МАГАТЕ, хоча в Міненерго аварію заперечували.