русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  04 вересня 2024 15:20 

Клічук розповів, що зроблять із занедбаним басейном на вулиці Воробкевича у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
3
8.7k
1
Занедбане приміщення басейну поблизу колишньої школи №27 (зараз - ліцей №20) у Чернівцях на вулиці Воробкевича вирішили знести. Підрахували, що переоблаштовувати старе обійдеться дорожче, ніж спорудити нову будівлю натомість.
Про це на пресконференції сьогодні, 4 вересня, повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua
Мер розповів, що на локації вже побували експерти, які визначили, що краще це приміщення просто знести і на його місці побудувати новий басейн за сучасними технологіями.
"Порахували, що зробити з нього якийсь хороший спортивний заклад - це дорожче, ніж побудувати заново", - сказав Р. Клічук.
Коли саме візьмуться за знесення будівлі - невідомо. За словами Клічука, це простіше буде зробити, коли вже буде проєкт по новій забудові, наймуть підрядника.
"А поки я навіть не знаю, скільки це коштуватиме. Та однозначно дорого", - переконаний мер.
Приміщення колись чи не найкращого у місті басейну занепадає уже багато років. Ще у 2022 році у міськраді створили комісію, яка вивчала подальшу долю будівлі. Розглядали два варіанти: повністю знести приміщення і побудувати новий об'єкт, або ж реконструкція старого.
Проєкт реконструкції басейну подавали на Державний фонд регіонального розвитку, щоб отримати кошти, але це так і не вдалося. Також у виділенні коштів відмовили народні депутати.
Закинутий басейн біля школи небезпечний вже багато років. У 2022 році у цьому приміщенні під час стрілянини загинула поліцейська.
Мешканці району в Чернівцях, де вбили поліцейську, вимагали вирішити питання з аварійним басейном
Редактор: Галина Олійник
4-09-2024, 15:20