русский корабльнахуй
 
Здоров'я  04 вересня 2024 00:45 

90-річний велоспортсмен дав чотири поради, як бути здоровим і активним у старості

підтримай автора: оригінал
7
794
0
Френк Елліс вирішив зайнятися велоспортом у 65 років, і двадцять п'ять років потому, у свої 90 років, він все ще активно їздить на велосипеді.
Він розповів Business Insider, що, на його думку, саме звичка їздити на велосипеді впродовж десятиліть допомагає йому залишатися у формі та вести активний спосіб життя, а також має "величезний вплив" на його здоров'я.
Чоловік також поділився з BI своїми порадами про те, як залишатися у формі та бути здоровим і активним у літньому віці.
Знайдіть вид вправ, який вам подобається
Раніше Елліс щодня після роботи здійснював годинну пробіжку. У 65 років він перейшов на велосипед, тому що це було легше для його тіла. Він вважає, що знайти заняття до душі — це ключ до того, щоб залишатися активним усе життя.
Не пийте багато і не паліть
За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, паління є причиною майже кожної п'ятої смерті в США на рік. Крім того, життя людей, які регулярно п'ють і курять, виявилося на 10 років коротшим, ніж у тих, хто не п'є і не курить, в одному з досліджень 2022 року, опублікованому в журналі Nature.
Не їжте занадто багато
Ще одна річ, якою Елліс пояснює своє довголіття, — не їсти забагато. Уникнення переїдання може допомогти запобігти ожирінню, яке може скоротити тривалість життя на 14 років, ідеться в статті, опублікованій 2023 року в BMC Medicine.
Позитивний настрій і захоплення
Елліс захоплюється велоспортом, але в нього є й інші захоплення, наприклад, перегони та гольф. Дослідження 2023 року, опубліковане в журналі Nature Medicine, показало, що люди, які мають хобі, частіше відчувають більшу задоволеність життям і навіть мають вищу тривалість життя. На думку авторів, хобі може поліпшити симптоми депресії та дати відчуття мети.
Редактор: Ангеліна Петльована
4-09-2024, 00:45