русский корабльнахуй
 
Новини України  03 вересня 2024 22:59 

Романа Гладкого усунули від посади на час додаткової перевірки СБУ

підтримай автора: оригінал
2
844
0
СБУ проведе додаткову спецперевірку начальника штабу командування Сил Безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого.
Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.
"За результатами засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил Безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого, - ідеться у повідомленні.
На час перевірки він буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою.
Що відомо про Романа Гладкого
48-річний капітан 1-го рангу народився на Вінниччині, навчався у Севастопольському військово-морському інституті.
Від 1997-го до 2013 року обіймав посади командира ракетно-артилерійської бойової частини малого протичовнового корабля "Луцьк", командира середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко" та командира великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський".
Протягом 2015-2016 років керував управлінням надводних і підводних сил Командування ВМС ЗСУ.
Від 2016-го до 2018 року обіймав посаду першого заступника командувача ВМС.
2019 року Гладкий став очільником Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, а у грудні 2020 року його призначили заступником очільника штабу Командування ООС.
Гладкий обіймає посаду начальника штабу командування Сил Безпілотних систем близько місяця, його призначено наказом міністра оборони від 25 липня 2024 року.
Що відомо про сім'ю Гладкого
Під час окупації Севастополя росіянами Роман Гладкий виїхав на підконтрольну Україні територію, залишивши у Криму дружину Олену, яка має російське громадянство, та доньку.
2018 року журналісти опублікували сюжет про те, що Гладкого намагалися завербувати російські спецслужби.
На тлі сюжету, фінансово-економічних порушень та виявлення у дружини Гладкого російського паспорта його усунули з посади очільника штабу. Згодом його звільнили з посади через "неналежне виконання ним службових обов'язків".
Розслідування щодо Гладкого залишилося військовою таємницею. Втім, у Міноборони заявили, що інші причини звільнення військового, серед яких підозра в держзраді, "не відповідають дійсності".
Редактор: Галина Олійник
3-09-2024, 22:59