русский корабльнахуй
 
Новини України  03 вересня 2024 19:00 

До розслідування трагедії в Полтаві долучиться Міноборони — Умєров

підтримай автора: оригінал
5
911
0
Міністерство оборони разом із правоохоронцями розслідуватиме обставини російського удару по Полтаві, де вже відомо про 47 убитих та понад 200 поранених людей.
Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров.
За словами міністра, обстріл навчального закладу й лікарні в Полтаві — "це черговий доказ жорстокості російського терору" та "страшна трагедія".
Тому з боку оборонного відомства обставини атаки зʼясовуватиме також Головна інспекція Міноборони.
Згідно з останніми даними, кількість загиблих у Полтаві зросла до 47, а поранених — до 206 людей. В області оголосили триденну жалобу після російського удару.
Що відомо про удар?
Близько 9-ї ранку 3 вересня місцеві ЗМІ повідомили про два вибухи. Перед цим у Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ повідомляли про ракету в напрямку Полтави.
Влучання було по території навчального закладу і сусідньої лікарні. Зокрема, частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами, але багатьох вдалося врятувати. За наявною інформацією, росіяни використали дві балістичні ракети.
Зазначимо, що через кілька годин після вибухів народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про "повтор" трагедії 128 бригади — тоді російська ракета поцілила в місце нагородження українських військових.
Тим часом російські пропагандистські Telegram-канали писали про удар по військовому училищу в Полтаві під час шикування та про удар по військовій частині. Соцмережами почали поширюватися кадри пошкодженої багатоповерхівки, а також рятувальників та людей у військовій формі, що надають допомогу пораненим.
До офіційного підтвердження Департамент соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації поширив термінове запрошення Полтавської станції переливання крові для всіх охочих стати донорами крові (усіх груп).
Місцеве видання "Полтавщина" з посиланням на неназваного депутата Полтавської міськради повідомило, що після оперативного засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, розпочато процес збирання інформації щодо пошкодженого житла. Попередньо відомо, що ушкоджень зазнали понад 10 житлових будинків.
Редактор: Анна Семьонова
3-09-2024, 19:00