русский корабльнахуй
 
Новини  02 вересня 2024 17:34 

51-річного жителя Луганська судитимуть за заклики працювати на ЛНР та Росію

підтримай автора: оригінал
6
313
0
Чоловік публічно знущався над державними символами
51-річного жителя Луганська судитимуть за заклики працювати на ЛНР та Росію. Чоловік публічно знущався над державними символами.
Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до захоплення державної влади, публічної наруги над Державним Прапором України та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 338, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
За результатами спеціального досудового розслідування встановлено, що у березні 2022 року 51-річний житель міста Луганськ, схвалюючи захоплення державної влади на тимчасово окупованих територіях, називаючи себе «помічником голови мвс лнр», прибув до міста Старобільськ, де у супроводі осіб у військовій формі з розпізнавальними знаками країни-агресора «інспектував» захоплені адмінбудівлі, закликаючи персонал залишитись працювати на республіку та росію.
Щоб продемонструвати свою зневагу до України, виходячи із захопленого окупантами приміщення Старобільського РУП ГУНП в Луганській області, він топтав Державний Прапор України.
Крім того, обвинувачений виправдовував та заперечував збройну агресію рф проти України, розпочату ще у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії як внутрішнього громадянського конфлікту.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні за процедурою «in absentia» здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.