русский корабльнахуй
 
Бізнес  02 вересня 2024 17:10 

Львівський бізнесмен Свіщов купив компанію-виробника води «Лужанська» і «Поляна Квасова»

підтримай автора: оригінал
8
933
0
Антимонопольний комітет України на засіданні 29 серпня дав дозвіл ТОВ «Води Поляни» львівського бізнесмена Олександра Свіщова на придбання частки в статутному капіталі МПП «Алекс», ТОВ «Аква Алекс» і ТОВ «Закарпаткурортмінводи».
Про це йдеться у повідомленні АМКУ.
Усі три компанії, що потрапляють під купівлю, зареєстровані в селі Поляна біля Мукачева на Закарпатті та спеціалізуються на виробництві мінеральної води. Їхній асортимент включає бренди «Лужанська», «Поляна Квасова-8», «Шаянська», «Поляна Купель-5», «Вершина» та інші.
Олександр Свіщов – львівський підприємець, партнер Григорія Козловського та колишній власник Винниківської тютюнової фабрики. Ключові фігури групи компаній родини Свіщових – Олександр Свіщов і його син Віталій, депутат Львівської міськради 7-8-го скликань. Група спеціалізується на нерухомості і володіє спортивно-розважальним комплексом Leoland у Львові на вул. Мельника, де раніше розташовувався палац спорту «Україна».
МПП «Алекс», яке придбав Олександр Свіщов, працює з 1995 року й входить до складу групи екснардепів Василя Петьовки, Павла Балоги та Івана Балоги. Керівником МПП «Алекс» є Юрій Химець. ТОВ «Аква Алекс» та ТОВ «Закарпаткурортмінводи», які придбав Олександр Свіщов, також зареєстровані у селі Поляна на Закарпатті та входять до групи Балоги та Петьовки.
Основні бенефіціари цих закарпатських компаній – Андрій Петьовка (син народного депутата і колишнього мера Мукачева Василя Петьовки) та закарпатський бізнесмен Василь Попп.
Нагадаємо, що у листопаді 2023 року Олександр Свіщов разом із засновником інвестиційної компанії Dragon Capital Томашем Фіалою придбали виробника мінеральної води «Трускавецька». 53-річний Олександр Свіщов був співвласником Винниківської тютюнової фабрики. Також він є президентом Федерації водного поло України.