Багато людей вважає, якщо відмовитись від солодкого, то можна відразу схуднути. Однак, втрата ваги відбувається через іншу вагому причину, про яку мало хто знає.
Про це йдеться на Instagram-сторінці тренера Юрія Попка.
Чи можна схуднути, якщо відмовитись від солодкого
За словами експерта, якщо ви схуднули, то це тільки тому, що зробили дефіцит калорій. Якщо ви просто забрали солодке і більше нічого у своєму раціоні не міняли, то схуднули через ту ж причину, що споживати на 300-500 менше калорій.
Зокрема, цукор є у багатьох продуктах, які людина кожного дня їсть. Солодкі води, компоти, соки, випічка, йогурти, сосиски, ковбаси, соуси, хліб та багато інших продуктів містять прихований цукор.
Глюкоза - це простий цукор, необхідний організму як основне джерело енергії. При споживанні вуглеводів, вони розщеплюються на глюкозу і інші прості цукри, які засвоюються тонким кишківником і надходять в кров.
Більшості клітин організму глюкоза потрібна для вироблення енергії. Глюкоза бере участь в багатьох реакціях обміну речовин в організмі та займає центральне місце у вуглеводному обміні. Основний запасний вуглевод організму - глікоген, молекула якого побудована зі зʼєднаних між собою залишків глюкози.
Солодке - це вуглеводи, які потрібні людині щодня. Але цукор, який є в складі солодкого - це дуже мало, адже він не містить: білка, клітковини, води, вітамінів та мінералів.
Яка кількість цукру шкодить
Надлишок цукру понад 50 г на день шкідливо впливає на здоровʼя в довготривалій перспективі, підіймає різко рівень глюкози в крові, що не добре для підшлункової, рівень інсуліну буде відповідно високий, що перешкоджає жироспалюванню.
"Солодке при схудненні обов'язкове, якщо ви не мазохіст, забороняти собі ті чи інші продукти - не розумно і таке роблять ті, кому бракує елементарних знань", - йдеться у повідомленні.
Проблема не в самому солодкому, а лише в кількості та калорійності.
Тренер зазначив, що немає продуктів, які заборонені або обовʼязкові при схудненні. Можна їсти усе, усі ці крайнощі від браку елементарного розуміння складу продуктів і в яких кількостях споживати конкретно кожній людині.
Редактор: Алісія Давид
2-09-2024, 00:30