русский корабльнахуй
 
Кримінал  01 вересня 2024 21:23 

Мінʼюст готує націоналізацію готельного комплексу в Буковелі, який належить ексохоронцю Януковича

підтримай автора: оригінал
3
722
0
Ексохоронець Януковича Вʼячеслав Заневський володіє готелем AmstelSki (площа понад 1200 кв. м), який знаходиться у селі Поляниця на курорті Буковель. Фото СБУ
Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій проти Вʼячеслава Заневського – російського військового, екскерівника охорони президента-втікача Януковича та власника ТОВ «Амстел-Скі», що управляє готельним комплексом AmstelSki у Буковелі.
Про це повідомила пресслужба Мінʼюсту, пише Forbes.
Заневський після початку повномасштабного вторгнення організовував безпекові заходи при будівництві військово-логістичних інфраструктурних об’єктів на тимчасово окупованих територіях, зазначив Мінʼюст.
Йдеться, зокрема, про будівництво мосту через річку Кальміус у Маріуполі, який є частиною сухопутної дороги з Ростова-на-Дону в тимчасово окупований Крим.
Крім того, Заневський допомагав російським військовим у пошуку громадян України – військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО та інших патріотично налаштованих співвітчизників, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, йдеться в повідомленні Мінʼюсту.
У березні 2023 року готель Заневського AmstelSki (площа понад 1200 кв. м), який знаходиться у селі Поляниця (курорт Буковель), заарештували. За даними СБУ, під арешт потрапило майно Заневського загальною вартістю 50 млн грн. Йдеться, зокрема, про квартири в центрі Києва та пʼять земельних ділянок загальною площею понад 1 га у столичному регіоні, а також в Ялті та Івано-Франківській області.
Охороною Януковича Заневський опікувався з 2008-го по 2012 роки. УП у 2010 році зʼясувала, що він є громадянином РФ. За даними журналістів, у 2008 році охоронцем Янукович обрав іноземця, бо не довіряв українським охоронцям після отруєння Віктора Ющенка.
Через шість років журналісти «Схем» дізналися, що Заневський відбирав охоронців у Службу безпеки президента (СБП) – окремий підрозділ Управління держохорони, створений за Януковича. А після того, як президентом став Петро Порошенко, Заневський опікувався і його безпекою.
У жовтні 2014 році компанія «Амстел-Скі» отримала дозвіл на початок будівельних робіт у Буковелі від Архбудінспекції. Тоді, згідно з Єдиним державним реєстром, Заневський був єдиним власником компанії.
Дохід ТОВ «Амстел-Скі», за підсумками 2023 року, склав 4,8 млн грн, зобовʼязання – 23,7 млн грн, активи – 40,3 млн грн, свідчать дані в системі YouControl.