русский корабльнахуй
 
Новини України  01 вересня 2024 20:40 

Курська операція спростувала теорію про переваги ядерної зброї — WSJ

підтримай автора: оригінал
6
739
0
Вторгнення українських збройних сил в Курську область РФ продемонструвало, що володіння ядерною зброєю не гарантує державі недоторканість її кордонів та територій.
На це звернули увагу у виданні The Wall Street Journal.
У публікації нагадали, що такі невеликі держави як Ізраїль, Іран, Північна Корея та Лівія прагнули отримати ядерну зброю, зокрема, й для того, щоб стримувати напади більших і краще озброєних супротивників.
Наступ ЗСУ на Курську область став першими випадком, коли ядерна держава зіткнулася з вторгненням з боку іншої країни, яка не володіє “зброєю стримування”. Упродовж майже трьох тижнів ЗСУ вдалося захопити територію, яка наразі становить майже 1300 квадратних кілометрів.
“Західні лідери, військові мислителі і ядерні теоретики ламають голову над тим, що нинішні події означають для перспектив російської ескалації і для майбутніх воєнних ігор", - йдеться в публікації WSJ.
У зв'язку з подіями у Курській області доводиться переглянути роль, яку ядерна зброя може відігравати у стримуванні.
Як відомо, в ядерній доктрині РФ йдеться про те, що країна застосує ядерну зброю в разі загрози суверенітету або територіальній цілісності країни. Попри те, про перетин “червоних ліній” у Москві досі не заявили.
Ймовірно, чинна влада у Кремлі розглядає суверенні загрози для РФ лише у контексті загроз існування режиму Путіна.
"Ніхто насправді не знає російської "червоної лінії" - вони ніколи не називали її точно", - зауважив з цього приводу колишній радянський і російський перемовник з контролю над озброєннями Микола Соков.
За його словами, ядерна ескалація радше почнеться з більш широкого використання неядерної зброї, а не раптового нападу.
У виданні наголосили, що Україна вторгненням в Курську область хоче показати, що ще одне табу може бути порушене без жахливих наслідків. В результаті це може стати аргументом для дозволу використовувати більш летальну та точну американську зброю на території РФ.
Редактор: Анна Семьонова
1-09-2024, 20:40