русский корабльнахуй
 
Новини України  01 вересня 2024 09:35 

У ЗСУ заявили про зменшення штурмів Росії на одному з напрямків

підтримай автора: оригінал
8
670
0
На Таврійському напрямку фронту в Україні армія РФ зменшила кількість штурмивих дій, але продовжує щільні обстріли КАБами, ракетами, дронами-камікадзе, в тому числі боєприпасами з отруйними та запальними речовинами. Про це в етері телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.
"Можна сказати, що ворог зараз досить пасивний. В операційній зоні ОСУВ "Таврія" наші підрозділи продовжують ведення оборонної операції. І кількість штурмових дій противника тут відносно найменша, порівняно з усією лінією бойового зуткнення. Так, за вчора було відбито 3 штурмові дії противника, із них один штурм - на Оріхівському напрямку в районі Роботиного, два - на Придніпровському напрямку, на наших лівобережних плацдармах на Херсонщині. І на Гуляйпільському напрямку вже традиційно тиша, ворог там наступальних дій не вів", - розповів Лиховій.
За його інформацією, сьогодні від початку доби і до 16.00 зафіксовано 4 атаки в усій операційній зоні. Тричі окупанти атакували на Оріхівському напрямку, безрезультатно, малими піхотними групами без застосування бронетехніки. І один раз безуспішно намагалися покращити своє становище на Придніпровському напрямку на Херсонщині.
"У противника тут мало ресурсів, мало резервів, і він просто вже тривалий час не може ніяк покращити своє становище, лінія фронту залишається стабільною. Але прокоментую, як виглядає "нудний" день, коли дуже мало бойових зіткнень порівняно з іншими напрямками в зоні ОСУВ "Таврія". Щоб не склалося враження, що тут якась тиша й нудьга", - зазначив речник.
Він додав, що, зокрема за вчора ворог здійнив 273 обстріли наших позицій з використанням приблизно 1,5 тисячі боєприпасів. Як зауважив Лиховій, це при тому, що загалом протягом місяця кількість російських обстрілів постійно знижується. Також противник вчора завдав одного ракетного удару з двома криалатими ракетами, які не мали жодного успіху, зауважив речник. Ще росіяни завдали 5 авіційних ударів з використанням 9 керованих авіабомб, застосував 50 некерованих авіаракет.
"Крім того, працюють активно ударні безпілотники - 204 дрони-камікадзе противник застосував за добу. З них було знищено або подавлено - 196. І продовжується практика скидів із коптерів боєприпасів із вибухівкою з використанням отруйних речовин. Вчора було 139 скидів, 190 боєприпасів скинуто, із них 4 - з використанням отруйних речовин. А загалом за місяць 196 боєприпасів з отруйними речовинами", - повідомив Лиховій.
За його словами, ворог застосує отруйні речовини сльозогінно-подразливої дії у гранатах Ка-51.
"Вони фактично їх з безвиходя застосовують, коли їхня артилерія не може зруйнувати певні наші позиції, хоча й дуже активно над цим працює. Тоді вони намагаються, так би мовити, викурити особовий склад із цих позицій отруйними речовинами", - пояснив він.
Однак, за словами Лиховія, наші віфськові завжди мають під рукою протигази і можуть захиститися від удушливого газу.
"Крім того, росіяни в багатьох випадках по плацдармах на лівому березі Дніпра разом зі скидами застосовують запалювальні речовини. Це коли вибух не просто завдвє руйнувань, а ще й спричиняє пожежу. І звичайно, дуже складно тримати оборону в таких умовах", - розповів він.
Редактор: Аліна Книжник
1-09-2024, 09:35