русский корабльнахуй
 
Новини  31 серпня 2024 20:00 

Лісовий визнав наявність збігів у його дисертації

підтримай автора: оригінал
5
-
-
Міністр освіти і науки Оксен Лісовий визнав, що в його дисертації були збіги, і заявив, що свого часу пішов на компроміс із тією культурою, яка існувала в академічному середовищі.
“У мене, безумовно, були співпадіння в дисертації. І найголовніше, що в мене було співпадіння у висновках. Природу цих співпадінь, чому вони там опинились, я дуже добре знаю і пам’ятаю”, – сказав Лісовий в інтерв’ю виданню “BBC Україна”, але відмовився конкретизувати про що йдеться.
Міністр заявив, що свого часу пішов на компроміс із тією культурою, яка існувала в академічному середовищі. Я сказав, ну раз у вас так заведено, то добре, мабуть, так треба. І цей компроміс”, – додав він.
Лісовий наголосив, що відмовився від наукового ступеня для того, щоб його самого нічого не пов’язувало з цією культурою.
“Це була культура 2010 року. Такі були правила гри. Я розумів, що це мені не подобається. І щодалі я доходив до захисту, то більше мені це не подобалось. І я вже в якийсь момент і пожалів, що я вв’язався в це”, – розповів він.
23 березня 2023 року міністр освіти і науки Оксен Лісовий і голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак подали свої дисертації в Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти на перевірку на предмет плагіату.
Пізніше, у травні 2023 року, Лісовий і Бабак добровільно відмовився від наукового ступеня, що привело до зупинення процесу перевірки їхніх дисертацій на плагіат.