русский корабльнахуй
 
Здоров'я  31 серпня 2024 17:27 

Ця диво-настойка допоможе при інфекціях та артриті. Зробити її може кожен

підтримай автора: оригінал
3
999
0
З золототисячника можна приготувати лікувальну настоянку, яка допоможе при поширених проблемах сечовидільної та травної систем. Напій рекомендується при набряках та затримці води в організмі, інфекціях, а також при артриті.
Як зробити таку настоянку, розповідає Strona Zdrowia.
Що відомо про золототисячника?
Настойка золотарника — це водно-спиртовий екстракт, виготовлений з трави рослини з латинською назвою Solidago. У фітотерапії використовують три види рослин: золотушник звичайний (S. virgaurea), золотушник пізній, також званий гігантський золотушник (S. gigantea, інакше: S. serotina) та золотушник канадський (S. canadenssis). Перші два мають особливе значення у нашій країні.
Ці багаторічні рослини цвітуть жовтим і є традиційною лікарською сировиною. З них готують такі препарати як сироп, мед чи настойка. Останній характеризується значною довговічністю, тому використовувати його можна до наступного трав'яного сезону.
Від чого допомагає настоянка золототисячника?
Настоянка золотарника містить багато чинних речовин. До них відносяться протизапальні, сечогінні та болезаспокійливі терпенглікозиди, а також дубильні речовини (надають в'яжучу дію на слизові та протидіарейні) та флавоноїди, що зменшують проникність кровоносних судин.
Він також містить протигрибкові тритерпенові сапоніни та полісахариди, що підтримують мікрофлору кишківника, тим самим стимулюючи імунну систему. Крім того, ефірні олії та барвники жовтого каротину підтримують здоров'я шкіри та гарний зір.
Завдяки цим властивостям настоянку золототисячника використовують за таких проблем, як:
інфекції та запалення сечовивідних шляхів,
статеві інфекції,
каміння в нирках,
гіперплазія простати,
грибкові інфекції,
бактеріальна діарея,
набряки ніг і тіла,
аутоімунні захворювання, у тому числі ревматичні.
Зовнішньо екстракти золототисячника використовують для лікування ран та шкірних інфекцій, у тому числі спричинених бактеріями та патогенними грибами, такими як Candida albicans. Вони також знімають запальний біль у суглобах.
Протипоказання до лікування настоянкою золототисячника
У настоянки золототисячника є важливі протипоказання. Вони поширюються на всі алкогольні напої, які не можна вживати вагітним і годуючим грудьми, а також дітям та неповнолітнім, а також тим, хто приймає ліки, які можуть взаємодіяти з етанолом.
Сам золотарник не можна вживати майбутнім мамам та дітям до 12 років, а також людям з алергією на рослини із сімейства складноцвітих. Пацієнтам з інгаляційною алергією та астмою слід бути обережними.
Настоянку та інші препарати із золототисячника не рекомендують приймати при гіпертонії, приймання сечогінних (відвідних), а також при хронічних запаленнях або нирковій недостатності. Також вони не підходять при порушеннях кровообігу, які є наслідком хвороби цієї системи.
Як приготувати настоянку золототисячника?
Це можна зробити двома способами, залежно від форми сировини. Для цих двох настоянок необхідно дотримуватись різних дозування.
Рецепт настоянки свіжої трави золототисячника
100 г подрібненої квітучої трави золототисячника потрібно залити 0,4 л гарячої горілки. Місткість необхідно щільно закрити й залишити в темному місці на 2 тижні, потім процідити.
Зазвичай вживають по 5-10 мл 3 десь у день чи 30 мл 1 разів у день.
Рецепт настоянки золототисячника сухого:
50 г сухої подрібненої трави золототисячника залити 0,75 л окропу, накрити кришкою і відставити на 30 хв. Трави віджати в ситечко і процідити настій через марлю. Додайте в настій 0,5 л 96% спирту та відкладіть охолоджуватися.
Потім настойку розлийте в темні скляні пляшки, закупоріть і залиште на 2 тижні.
Приймати слід по 20-30 крапель на склянку води 3 десь у день чи по 30-60 крапель на склянку 2 десь у день.
Редактор: Ангеліна Петльована
31-08-2024, 17:27