русский корабльнахуй
 
Чернівці  31 серпня 2024 13:16 

У річку Черемош на Буковині випустили лосося дунайського

підтримай автора: оригінал
9
780
0
Фото з відкритих джерел
30 серпня відбулось зариблення гірської річки.
Загалом у річку Черемош в адміністративних межах Усть-Путильської ОТГ випустити 2 тисячі екземплярів лосося дунайського, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.
Контроль за процесом зариблення здійснювали члени комісії відповідно до наказу затвердженого Держрибагентства, представники Чернівецького рибоохоронного патруля, Рибоводного форелевого заводу «Лопушно», місцевого самоврядування та громадськості.
Лосось дунайський або головатиця (Hucho hucho) – вид ряду лосось родини лососевих. Найцінніша риба річок басейну Дунаю, які витікають з Карпат. Він зустрічається на сході Закарпатської області, в середній і нижній течіях річок Тересва і Теребля, у Тисф, в Передкарпатті – басейнах р. Прут і р. Черемош. Це – одна з найбільших риб гірських річок, довжина якої досягає понад 180 см, а маса – 60 кг. Лосось дунайський вважається реліктовою формою тайменя, раніше широко розповсюдженого у водоймах Євразії. Головатиця належить до ендемічних риб Дунайського басейну з тривалим життєвим періодом – понад 20 років.
Плідники є унікальними і єдиними в Україні, які дають щороку рибопосадковий матеріал для зариблення лососевих видів риби, які занесені як в Україні, так і в багатьох інших країнах Європи до Червоної книги.