русский корабльнахуй
 
Україна  30 серпня 2024 19:34 

«Укрзалізниця» створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень

підтримай автора: оригінал
7
626
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
«Укрзалізниця» презентувала проєкт унікального інклюзивного вагона для групових перевезень пасажирів, які користуються кріслом колісним.
Перший такий вагон планують випустити наступного року. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Главком.
Так, у вагоні буде чотири окремі купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати дві людини на кріслах колісних та їх супроводжуючі. Проєктування та виготовлення цього вагона буде проходити у співпраці з громадськими організаціями та людьми, які безпосередньо користуватимуться цією послугою.
Зокрема, у купе цього вагона буде встановлено два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.
«Також тут буде пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв'язку. Передбачені й спеціальні спальні місця для супровідників, які не відрізняються від звичайного місця в купе. Звичайно, буде і система кондиціювання повітря, комбінована система опалення та інші вже звичні для модернізованих вагонів елементи», – йдеться в повідомленні.
Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на кріслі колісному. Тамбур, вхідна група та інший простір теж матимуть параметри для зручного пересування.
За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка, компанія вже має 50 вагонів, які облаштовані купе для перевезення людей на кріслах колісних та інші зручності для комфортної подорожі.
Нагадаймо, «Укрзалізниця» у партнерстві з ЮНІСЕФ запустила в рейс перший дитячий вагон маршрутом Харків – Ясіня у складі поїзда №15/16.